...


Det har inte blivit så mycket tid över till bloggande nu när det är så fint väder. Men det skulle väl regna någongång i slutet på veckan så då får ni se mera bilder.. :) Antagligen några bilder före också..

Jag har tänkt visa er lite hur jag redigerar mina bilder, alltså lite före & efter bilder. Hur skulle det vara?

Tisdag


BarfotaLite sommarbilder som jag fotade när vi var ut till en holme, de andra bilderna finns här.

Har idag varit till mormor och morfar och plockat massor av jordgubbar. Snart ska vi äta dem med vaniljglass.. ( De jordgubbar som finns kvar vill säga, de är (var) ganska goda..)

En öde ö

Hit ut var vi med båten för ett par dagar sedan. Till havet.
Vi åkte dit på kvällen och satt där och såg när solen gick ner och himlen blev rosa. Vackert! Jag fotade som en galning de timmarna vi var där. Det var så fint ljus.. :)

Det kommer antagligen upp flera bilder från den här lilla utflykten senare, för bilder finns det i massor.. :)

TorsdagSlänger upp en bild nu. Mycket att göra så det blir inte så mycket tid över till bloggande.
Nu ut i solen igen! :)

Ha det bra!

En dag i stan

Min syster och jag spenderade dagen i stan. Vi fyndade lite kläder på rea och åt thaimat till lunch. Thaimat är nog sånt som man skulle kunna äta lite oftare för så gott är det! :)

Glittrande vatten

Dagens väder var nog inte lika fint som då när jag fotade de där två bilderna här ovanför. Det har bara regnat och varit kallt idag, inget sommarväder alls.. :(

Jag storstädade just mitt rum och tänkte för mig själv att varifrån kommer alla de här onödiga sakerna??. Ska nog sälja en hel del på loppis i sommar..

Makro i växthuset

För en tid sedan hittade min syster ett fint blad med hål i och vi sparade det i växthuset för jag hade inte kameran med för tillfället. Igår hittade jag bladet som jag helt hade glömt bort och ovan ser ni hur bilderna blev.

Nu ska jag springa ut i regnet och plocka de blommor som mamma ville att jag skulle fota till tavlor.. 

Stenar

Foto: Jag


GultFoto: Jag

Jag gillar verkligen den här bilden! Fina färger. Vad tycker du?
Det är en av de bilder som jag fotade på min fotopromenad förra veckan.


Mås som modellDen tama måsen "Kalle" på vår terass fick vara modell idag. Roligt när man kan gå så nära och fota utan att den flyger iväg. Lite försiktig borde den ju vara när den tänkte bli kattmat idag..

Måsarna har världens sötaste unge i vår strand. Kanske jag kan få någon bild på den också någon dag.. :)

...


Med snigelfartBild från gårdagens fotopromenad.

Man hittar en hel del sniglar om man är ute och promenerar just efter att det har regnat.. Snäckan är fin men själva snigeln är inte så trevlig. Speciellt inte om man har den mosad under skon, vilket händer ganska ofta eftersom sniglarna finns typ överallt på stigen..

Bilder från fotopromenadenOvan ser ni två bilder som jag fotade på min fotopromenad idag. Blev väldigt nöjd med bilderna så ni kommer nog att få se många till!

Den till höger är spegelbilden i en vattenpöl. Den ser lite sagolik ut på något sett. Eller vad tycker du?

God morgon!Foto: JagEller God förmiddag eller vad man nu ska säga. Klockan är ju redan halv 12.. Sov nog några timmar längre än vad jag hade tänkt mig.. Men vad gör det, det är ju sommarlov och då ska man ju sova länge.

Vädret är bättre idag än igår så det blir nog fotopromenad vid något tillfälle.
Men nu ska jag gå och äta morgonmål. Ha en trevlig dag! :)

Plask!

Två vattenbilder fotade för en tid sedan.


Hej igen! Det har varit en ganska dålig uppdatering på bloggen de senaste dagarna.. Jag har haft helt massor att göra så jag har helt enkelt inte hunnit blogga..

Det är väldigt regnit idag så det är inte så lockande att gå ut, så jag har bestämt mig för att sätta mig framför datorn och ta en säkerhetskopia på alla mina foton. ( Vilket verkligen är på tiden, jag borde ha gjort det för länge sen!)

Bloggtips?


Vet du någon bra blogg? Har du själv en blogg? Jag skulle vilja ha lite bloggtips, skriv gärna några! :)


VattenLite mera av min kreativa dag. Jag har bl.a sytt, ritat och fotat.
Ovan ser ni lite vad jag fotat idag. Här hittar ni vad jag har sytt. Och det jag ritade kanske kommer upp på bloggen vid ett annat tillfälle..

Rosett

Blev väldigt sysugen idag morse så jag plockade fram symaskinen och sydde en sådan här liten söt rosett av jeanstyg.

Skulle du också vilja sy en rosett? HÄR hittar du instruktioner om hur man ska sy!

Sommarlov!Jepp, jag har gått ut nian idag. Grundskolan är slut då med andra ord!
Det känns både bra och lite tråkigt. Bra för att det är sommarlov och tråkigt för att nu finns inte världens bästa klass 9E mera. :( Jag kommer verkligen att sakna vår klass!
Förutom att jag fick ett avgångsbetyg som jag är jätte nöjd med, så fick jag två stipendier. Ett i textilslöjd och ett i matematik. :)

Min kusin blev student idag så vi var och titta när han kom ut från skolan.. Kameran var med förstås och jag kom fram till att den fräckaste fotografen får de bästa bilderna.. Det var verkligen djungelns lag där!
Sedan blev det studentkalas med nästan hela tjocka släkten och lite till!

ÄppelblommorJag hann inte lägga upp de här bilderna igår så jag gör det nu istället..

De här bilderna skulle nog kanske passa till min tavelvägg som jag aldrig får klar för jag kan inte välja vilka foton det ska vara.. Köpte tavelramarna redan på sportlovet och de ligger fortfarande där uppe på klädskåpet och samlar damm.. Någon regnig dag när jag inte har någonting att göra så ska jag nog sätta mig ner och välja ut några bilder att hänga upp på väggen!

Hemma igenFrån vår strand.

Kom just hem från en lång dag på ett nöjesfält tillsammans med niorna + miljoner andra människor..
Vi var där ca fem timmar, varav ca en timme for till att köa för att köpa hamburgare.. Det var inte bara vi som var vrålhungriga just då, men vi fick våra hamburgare till sist..

Jag var "väskvaktare" medan kompisarna åkte i alla möjliga hemska maskiner ( hemska enligt mig som inte gillar att åka bergochdalbana.. ).


Mitt namn är Amanda Englund, jag är 19 år gammal och pluggar grafisk design vid Malmö högskola. Jag brinner för fotografering, älskar havet, inspireras av livet och fotograferar dig gärna! Läs mer....

amanda.katarina.94@gmail.com