Motljus


Snö och isDet som är bra med provvecka är att man kommer hem tidigt och hinner gå ut och fota. :)

Imorgon är det den 1 december!
Och det betyder att ni får öppna första luckan i min julkalender här på bloggen. Jag har planerat att publicera den imorgon på morgonen, så titta in då! ;)

Bloggen skulle nog vara i behov av en ny design...
En lite vintrigare... Jag har "grunden" klar men jag kan inte välja vilka bilder jag ska ha med...

FOTOMÄSSAN

På fredagen åkte jag och min familj med flyg till Stockholm.
Flyget var försenat ett par timmar och vi led av svår hungersnöd när vi kom fram till hotellet. Vi kom förstås för sent så restaurangen var stängd. Så medan jag och lillasyster åt choklad på hotellrummet var mamma och pappa ute på uppdrag Hitta McDonald´s. När de skulle köpa fyra st extremt stora hamburgare + franskisar + en massa ketschup och coca-cola fick de lite konstiga blickar av försäljarna. När de var på väg ut med sina två kassar frågade några killar om det var fest någonstans...

Vi bodde på hotell en natt i Älvsjö och på lördagen var jag och pappa på Fotomässan. Systemkameran lämnade jag hemma och tog istället med familjens lilla kamera.Ha-begär: Canon EOS 7D, ritbord och programmet Camera Raw... Nu är det bara att skriva till julgubben... ;)Det fanns massor med fina fotoböcker och jag köpte boken Digital fotografi - Lär dig yrkesfotografernas hemligheter - Steg för steg! av Scott Kelby. Köpte även två st tidningar: Photoshop guiden och Fotoguiden. Eller egentligen tre tidningar för jag köpte också en Fotosidan Magasin - tidning på flygplatsen.


Det fanns också en lång bildutställning med massor av fantastiska bilder! Nedan ser ni några av mina favoriter.

Efter ca 5-6 timmar på fotomässan gick vi tillbaka till hotellet, sov där en natt till och flög hem igen på söndagen.

Insnöat


Sony A350 + Sigma 70-300mm F4-5.6 DG MACRO

SnöstormJag har varit ledig idag.
Eller inte vet jag om man direkt kan kalla det ledigt, vi har provvecka och jag hade inte prov idag så jag var hemma. Det är iallafall trevligt att vara hemma när man kan vara ute utan att behöva en ficklampa... Så jag gick på en liten snöstormspromenad med min kamera. Lite kallt och lite blåsigt men annars roligt. :)

Vet ni vad?
Jag har fixat en liten julkalender här till bloggen... Ni får veta mer den 1 december! :)

Gult och svartNästa veckoslut blir det fotomässa i Stockholm!
Det ska bli så roligt, jag har väntat på det i evigheter! Dessutom får jag åka flygplan vilket är mycket roligare än att åka båt! 5 dagar kvar... :)

Ska du besöka Fotomässan?

20 November
Vatten blir ganska snyggt när men fotar med lång slutartid...
Jag hinner så sällan ut och fota mitt i veckan nuförtiden. Det är kolsvart när jag kommer hem så fotandet får bli till veckosluten. Idag var det iallafall iskallt när jag var ute och gå en sväng med kameran, höll på att frysa fingrarna av mig. Borde nog skaffa bättre fotovantar/-handskar...

Vad tycker du om bilderna?

Berg och hav
Bilder från Oktober...


Staden


BloggsvarNu har jag också bloggsvar, så vill du fråga mig någonting så finns det en liten frågelåda i menyn! :)

STÄLL MIG EN FRÅGA!


Temabilderna

Här nedan ser ni bilderna som jag fotograferat nu på veckoslutet när jag var på Kulturkarnevalens Fotomaraton. Fotomaraton gick ut på att man fick ett tema att fotografera och så hade man en timme på sig att fotografera just det temat före man fick ett nytt. Idag hade vi också en utställning med alla bilderna och jag tänkte att jag skulle ha en liten utställning här på bloggen också.


SpeglingBlick                                                                        HungerEnsamFeminin                                                                    KärlekSpårAkrobatiskMakt

Vilken är din favorit och varför?

Månadens FotoutmaningJag deltar i Matildas fotoutmaning med temat Djup.

1. Vad har du fotograferat och var?
Jag har fotograferat en båtmast som speglas i en vattenpöl. Bilden är fotograferad i en liten stad som heter Borgå i södra Finland.
 
2. Vad är motivet i bilden?
Båtmasten som speglas i vattenpölen.

3. Vad skapar djupet i denna bild?
Djupet skapas av att den avspeglade bilden i vattenpölen är skarp och gatan suddig.

Kulturkarnevalen Dag 1Idag har jag varit hela dagen på Kulturkarnevalen och deltagit i ett Labb som heter Fotomaraton. Det går ut på att vi får ett tema och på en timma ska man fotografera bilder till det temat, och när en timme gått så får man ett nytt tema o.s.v. Idag har vi fotat Spegling, Blick, Hunger, Omaka par och Ensam. Sedan sista dagen, på Söndagen, ska vi ha en utställning med våra bilder.

Jag kan också sedan lägga mina temabilder här på bloggen så att ni också får se dem. :)

Det är roligt med Fotomaraton, jag ser fram emot imorgon! :)


Lekte i Photoshop
Ja, jag hade lite tråkigt idag så lekte i Photoshop en stund och här är resultatet. Brukar inte redigera mina bilder så här mycket, men jag tycker att blått gräs blev ganska fint också. :) Se bilder med gräsets riktiga färg här.

Vad tycker du - Ska gräset vara grönt eller blått? ;)

SagolandskapHar varit sjuk och hemma från skolan idag också, så jag tittade igenom lite gamla bilder och hittade dessa två "sagolandskap". Jag har även fixat en lite blåare version av dem som ni också ska få se. :)

Bild från OktoberTittade igenom lite gamla bilder idag och hittade den här i Oktober-mappen.
Jag gillar den, vad tycker du?

Mossa


En bild


Kossor
Sony A350 + Sigma 70-300mm F4-5.6 DG MACRO

3 bilder från veckoslutet

Några till bilder från vår sista båtutfärd.
Jag hade tänkt visa dem redan för flera dagar sedan men jag har inte hunnit.. Men visst är det fint med höstiga havsbilder? :) Jag gillar nog den översta mest, vilken är din favorit?

Nu ska jag gå och läsa tidningen Digitalfoto som jag fick hem i brevlådan igår!


Mitt namn är Amanda Englund, jag är 19 år gammal och pluggar grafisk design vid Malmö högskola. Jag brinner för fotografering, älskar havet, inspireras av livet och fotograferar dig gärna! Läs mer....

amanda.katarina.94@gmail.com