Vår tama måsLåt mig presentera Kebab, vår tama mås.

De senaste dagarna

Har inte varit en så aktiv bloggare de senaste dagarna, men jag får skylla på vädret... :)
De senaste dagarna har jag...


...Fotograferat grannens söta hund.


...bakat påskmuffins.


...Fotat måsar. Och lite andra flygande ting fastnade också på bild  som flygplan och rovfåglar, men inte en enda påskhäxa...

 Lite andra saker har jag också hunnit göra under mitt påsklov, bl.a. besökt påskmarknaden, varit på skärgårdsteater, solat på terassen, ätit glass i solskenet, gått barfota i gräset, cyklat, slöat och framförallt njutit av det vackra vädret! :)

GrodaEn sådan här liten filur hittade vi på veckoslutet, de blir bra på bild! ;)

Tassen i vädret
Hästar II
Makromossa
Idag hittade jag en stubbe med jättefin mossa... :) Ett litet sagoland.

Blåsippor
Blåsippan ute i backarna står
niger och säger: ”Nu är det vår!”Nu börjar det äntligen bli vår.

All snö har nästan smält bort så jag har ägnat halva dagen åt att krypa omkring på marken och fotograferat blåsippor. Hade nästan glömt hur roligt det är att fota makro! :)

Hästar
På tisdagen följde jag med min kompis Emilia när hon var och rida. Det var första gången jag fotograferade hästar och det var riktigt riktigt skoj! :)

Fler bilder kommer... :)

Glitter och vattenpölar


Blandar man vatten och motljus blir det härligt glittrigt.

Har fotograferat lite vårbilder det här veckoslutet. Allt från snödroppar till måsar. Måsarna får ni se men snödropparna vet jag inte, de var nämligen smutsiga och eländiga och fulla med katthår... Smutset förstår jag nog, men hur sjutton har katthåren hamnat där..?

MåsNu blir det vår när måsarna har kommit! :)

Jag vill till havet
Hittade nyss en helt bortglömd mapp från september som innehöll bilder från en av våra utflykter till havet. Tänk vad man kan fynda. Nu vill jag att den här isen ska försvinna så att man kan börja åka på sådana utflykter igen! :)

Binke
Helt otroligt att jag fått en sådan här bild på min katt Binke. Planen var att jag skulle fotografera likadana bilder på Binke som på Findus, men det var faktiskt lättare sagt än gjort. Gav man en godisbit åt Findus så satt han snällt där och lät sig fotograferas, men så lätt var det inte med Binke. Binke fick en godisbit och gick sedan ner till nedrevåningen och åt mera direkt ur matskålen...

Men några bilder blev det iallafall. :)

Dimma II

Här kommer lite mera dimmbilder, klicka här för att se de andra.


Var på lite dåligt humör idag när jag gick hem i regnet i min nästan genomblöta jacka och lika blöta skor. Men det dåliga humöret försvann direkt när jag såg att jag hade blivit vald till Veckans blogg hos Alina. :)

Självporträtt i svartvitt
Vaknade idag av att det ösregnade ute och blev lite deprimerad en stund, tills jag kom på att jag har ledigt idag för jag har inget prov. Då var det bara att ställa om väckarklockan och sova lite till.


I pausen mellan allt provläsande tog jag fram kameran och fotade lite självporträtt. Faktiskt mycket roligare än att läsa till engelska- och fysikprov. Har nog läst ganska mycket så jag kan nog med gott samvete sitta här och blogga lite... :)

Dimma
Ett par bilder från igår då jag var ute och fotografera i dimman. Jag gillar dimma. Allt blir så fint, det liksom flyter ihop till ett sagoland. :)

Fler bilder kommer...

MjauFindus fick ställa upp som modell idag. Men han tröttnade genast när mamma ropade att fisken hade kokat klart...


Mitt namn är Amanda Englund, jag är 19 år gammal och pluggar grafisk design vid Malmö högskola. Jag brinner för fotografering, älskar havet, inspireras av livet och fotograferar dig gärna! Läs mer....

amanda.katarina.94@gmail.com