BlåbärskakaJag testade på lite matfotografering idag, eller rättare sagt efterrättsfotografering. Det är faktiskt riktigt roligt, det är bara det att man måste fixa någonting att fotografera först... Jag hade tur när vi hade lite blåbärskaka och färska blåbär i kylen så jag behövde varken baka eller gå och plocka blåbär. :)

Vill du också baka blåbärskaka så hittar du receptet här.

BubblorEfter regnetJag sitter här och skriver och raderar och det blir inte till någonting. Det jag vill säga är iallafall: Det är fint när det har regnat.

Simma med sälar

På onsdagen fick vi besök av våra kompisar och p.g.a hettan på vår terass åkte vi ut med båten till en av skärgårdens yttersta öar. Ingen av oss hade besökt ön förut så det var riktigt spännande.


Vår båt...


Och kompisarnas båt.Som ni ser på bilden ovan så trivdes fåglarna också där. Tur såg det inte ut såhär överallt, det fanns nog rena berg också.


Hanna och hennes Canon.


Och lite fina moln...När ön var utforskad och alla hade hunnit ta sig ett dopp i det varma vattnet var det dags för mat. Ser det inte gott ut? Jag kan försäkra er om att det var jättegott! :)Efter maten fortsatte simningen...Plötsligt såg vi två nyfikna sälar som tyckte att vi var väldigt spännande. Så spännande att de simmade runt ön hela eftermiddagen och iakttog oss när vi plaskade omkring. Sälarna blev bara modigare och modigare och till slut var de ca 5 meter ifrån oss.Det ser så roligt ut när sälar ska dyka, nosen sjunker till sist.Tre glada sälar, nej barn var det visst...Det här var typ det enda gröna man hittade på ön...


Och så till sist ännu en bild på Hanna.

När det började bli kväll och alla var lagom solbrända hoppade vi i båten och åkte hem igen.


GrimaserandeDet är alltid lika roligt att fotografera när någon äter... Klicka här för att se lite mera seriösa bilder.

En svartvit Findus
Fotograferade några bilder på vår katt Findus för några dagar sedan. Han sitter snällt och "poserar" så länge han får någonting gott att äta... När det goda är slut är också fotograferingen slut anser han, så man måste vara snabb att knäppa bilderna. :)

Just nu håller jag på att överföra gårdagens utflyktsbilder till datorn, ska göra ett blogginlägg med dem senare!

f1.8Sitter nu här mätt i magen efter att ha ätit plättar med vispgrädde och färska blåbär. Mums! Funderar också på om jag skulle orka gå och starta den andra datorn där jag har lite bilder som jag tänkte visa er eller om jag ska ta och läsa lite nya bloggar som jag hittade idag...? Tror nog ändå att det blir bloggläsning idag och nya bilder imorgon. :)

...


Klippiga bergenGissa vad jag gjorde igår? Jo jag var och fotograferade bröllop för första gången och det var jätteskoj! Håller för tillfället på att titta igenom och redigera bilderna och där är många som jag är riktigt nöjd med. :)

Varför göra det lätt när man kan göra det svårt?

Ta en titt på den här videon, helt otroligt!Canon EOS 5D Mark IIPaketet som jag väntade på förra veckan innehöll en Canon 5D Mark II och ett Canon EF 50mm F1.4 USM objektiv och lite annat smått och gott som t.ex motljusskydd, UV- filter, en bok och ett stativ.

Jag är så nöjd med min nya kamera, vi kommer att bli bra kompisar! :)

KörsbärLite körsbär finns det kvar. Fåglarna sköter nog om att de snabbt blir uppätna...

BarfotaHej på er!
Tänkte att det skulle vara på sin plats att uppdatera lite nu efter den här lilla pausen. En barfotabild bjuder jag på idag. Först fotade jag en sådan här bild med min mobilkamera inställd på svartvitt ( tyckte det var dags att byta ut bakgrundsbilden med istappar ) och gillade den så mycket att jag måste ta en till bild med riktiga kameran. Jag fotograferar hemskt sällan med mobilkameran och blir också sällan nöjd med mobilbilder, men den här tycker jag blev bra.

Jag har väntat på ett paket nu hela veckan, det skulle komma på tisdagen men hade inte kommit ännu idag. Imorgon får jag det och jag kan inte vänta! Kan någon gissa vad det är? ;)

Nej nu ska jag sluta skriva och göra min syster sällskap. Hon ropade nyss att det är ett roligt program på TV och nu sitter hon där och skrattar, så jag ska gå och se vad hon tittar på!


Mitt namn är Amanda Englund, jag är 19 år gammal och pluggar grafisk design vid Malmö högskola. Jag brinner för fotografering, älskar havet, inspireras av livet och fotograferar dig gärna! Läs mer....

amanda.katarina.94@gmail.com