SkogspromenadJag märkte nyss hur lite jag egentligen har fotat nu i november. Mina bilder är sorterade  i månader, veckor och dagar och i mappen "Vecka45_November" finns inte en enda bild. Inte en enda! Mappen är tom. Ganska hemskt. Kan inte minnas när det senast varit så... Här är iallafall några bilder från en skogspromenad i början av november.

Nästa veck byter vi period i skolan och då har jag två kurser bildkonst, d.v.s 8 timmar bildkonst i veckan! :) Det kommer att bli jätteskoj! Kommer inte heller att ha så mycket andra jobbiga kurser då så det blir antagligen lite mera tid över för fotande, ritande och bloggande.

Nu tror jag att jag ska ta och läsa lite bloggar (om det inte blir strömavbrott, här blåser ganska mycket..) så ni får ha en riktigt skön söndagskväll!

Konica MT-100En till kamera till min kamerasamling! En fungerande en. Jag fick den av min mommo och mofa för en tid sedan men har inte hunnit visa den för er förräns nu. Visst är den fin? :) Och extra roligt är det ju att den fungerar!

Utö [Dag 2]

Utö [Dag 1]

På söndagen tog vi en liten sovmorgon. Alltså vi steg inte upp typ mitt i natten och gick ut och fotade...


Vi åt morgonmål vid det gnisslande bordet. En av oss läste också lite läxor...


En till juicebild bara för att ljuset var så himla fint.


Lite mera härligt ljus.


I taket i vårt rum hängde en fin lampa.


Varma kläder.Efter att vi varit ute och fotat en stund tog vi vårt pick och pack och startade den 10 timmar långa resan hemåt igen.


Jurmo.
Tack för en trevlig resa! :)

Önskelista 2011

Hej Julgubben (och mamma)! Här kommer min önskelista! :)


(Bildkällor: 1,2,3,4)


1. En fin pyjamas. Denna är från Sokos.
2. Teschos Wordpresskola
3. En muminsax. OBS! En grå muminsax, inte den röda!
4. Wacom Bamboo Fun Pen & Touch Medium. Har velat ha en ritplatta ända sedan jag testade en på Fotomässan förra året...

Och så önskar jag mig också:
5. Ett skissblock. Gärna med så tjocka papper att man kan rita konturer med tusch.
6. En "klipp och klistra"- bok som jag kan limma in fina bilder i.
7. En liten anteckningsbok (A6) för ideér och inspiration.

Snart är det jul, hörrni! :)


Utö [Dag 1]

Sista veckan i Oktober gjorde jag någonting som jag för några år sedan lovat mig själv att jag aldrig någonsin skulle göra igen - jag åkte till Utö.


Jag och min kompis åkte till Utö med kameraklubben Kamera-67.
Vi startade lite före klockan 13 på fredag eftermiddag, åkte bil i 5 timmar och båt i 5 timmar och var framme vid Utö elvatiden på kvällen. Ganska spännande var det att vakna upp nästa morgon och faktiskt se var man riktigt befann sig.

På lördag morgon vaknade vi tidigt (så tidigt att vi hann först i badrumskön), åt morgonmål, klädde på oss varma kläder och gick ut och fotade soluppgången. Behöver jag nämna hur fin soluppgång det var..?Fyren hade en snygg vägg.
Fyren och lite vatten..
Efter soluppgångsfotograferandet gick vi ut till udden och fotade vågorna.


Det gällde att se var man satte ner fötterna så att man inte skulle falla ihjäl sig på de hala gröna stenarna.


Lite kamerautrustning...


Och ägaren till utrustningen.När vi tyckte att vi hade fotat klart där traskade vi tillbaka till vår stuga för att äta lite lunch. Man blir hungrig av att fota...


Lunchen bestod av nudlar och thaisås (♥)... och någonting annat också tror jag, men jag kommer inte riktigt ihåg vad det var. Surskorpor och smältost typ.


Bordet i vårt rum. Kex, en kompis, läxböcker (vi är duktiga studerandan vi), fototidning, musik, kex, frukt och lite mera kex.
Efter att vi ätit lunch och vilat lite bar det av till kyrkan (eller kapellet eller vad man nu ska kalla det...).


Och till den lilla gravgården.


Sedan gick vi över den stora fina ängen med långt gräs. Det kändes lite som att vara utomlands.


Kärlek till siluettbilder...Promenaden fortsatte och vi hittade några fina portar.


Och några gulliga ulliga får. Visst har det här fåret härlig färg? :)


Ni kan säkert läsa själva...


Sedan blev det kväll och solen gick ner och vi var förstås hela gänget ute och fotade. Jag blev riktigt nöjd med siluettbilderna på min kompis och på kameran. :)


Och till sist en bild på mig! ;)

Fortsättning följer...

Ljus i höstmörknet

Lite vackert ljus skulle sitta riktigt fint nu i höstmörknet. Det är mörkt när man åker till skolan och mörkt när man kommer hem. Jag märkte nyss att jag inte rört kameran på snart två veckor, jag har helt enkelt inte hunnit. Massor av skolarbete och så är det ju så mörk! Utö-bilderna är snart färdigt redigerade, så om jag har tid så kommer de upp på bloggen nu i helgen... :)

Nu ska jag ta och läsa igenom en del av mina 541 (!) olästa inlägg på Bloglovin. Så ni får ha en riktigt trevlig kväll så hörs vi senare! (Det där lät ju riktigt som på TV...)

Hejsan!

Jag tänkte att det kanske skulle vara på sin plats att meddela att jag fortfarande lever och att jag håller på att redigera en massa Utö-bilder. De kommer nog inte upp här på bloggen idag, och antagligen inte imorgon heller. Men sen någon dag ganska snart så ska ni få se!

Så länge ni väntar på Utö-bilderna så får ni beskåda min supersnygga gamla kamera... ;)


Mitt namn är Amanda Englund, jag är 19 år gammal och pluggar grafisk design vid Malmö högskola. Jag brinner för fotografering, älskar havet, inspireras av livet och fotograferar dig gärna! Läs mer....

amanda.katarina.94@gmail.com