Morgonljus

Bilder fotade för en stund sedan ute i trädgården. Riktigt färska med andra ord.En ny gammal kamera

Andra...nej, tredje gamla kameran till min samling! Fick denna vackra lilla sak av min mormor och morfar i förrgår. Den fungerar tyvärr inte och har legat flera år i en gammal leksakslåda så jag frågade om jag kunde få den och det fick jag. Visst är den fin? :)

Stickat

Hittade pappas gamla ylletröja......och den blev ganska bra på bild.

AmandaFotade lite självporträtt med min nya fjärrutlösare idag. Fick den redan förra veckan men har inte hunnit testa den ordentligt förens nu. Helt klart en godkänd fjärrutlösare för under 20 euro! :)

Vindstilla
Äntligen höstlov! :)


Svar på läsarfråga [ Fototips ]Jag fick en fråga här för någon dag sedan om att hur jag gör bakgrunden suddig i Photoshop. Svaret på den frågan är att jag inte alls använder Photoshop för att få bakgrunden suddig utan jag fixar det direkt i kameran. Fotar man med en stor bländare (t.ex f/1.8) så blir bakgrunden suddig och fotar man med en liten bländare (t.ex. f/8) så blir bakgrunden skarp. Så ingenting är gjort i Photoshop! :)

Här nedan ser ni två bilder, motivet är detsamma men inställningarna är olika. Den vänsta bilden är fotad med bländare f/2.0 medan den högra är fotad med bländare f/8. Ser ni skillnaden?Så det lönar sig att fota manuellt för då har man full kontroll över hur bilderna blir! Hoppas mitt lilla tips var till hjälp för någon. :) Jag skulle ha kunnat haft mera bildexempel men solen gick ner så fort idag...


Och hörrni - Tack för alla fina kommentarer jag fått! Jag har varken haft tid eller lust att blogga den här veckan men när jag loggade in på min blogg idag kom inspirationen genast tillbaka! :)

Muffins


Jag har bakat vaniljmuffins idag! :) Receptet hittar ni här.


Härlig höstbokehJag vet att det har blivit lite mycket höstlöv här på bloggen under den senaste tiden, men jag kan inte låta bli! Tummen upp för färggranna höstlöv! :)

Ja, och så beställde jag en fjärrutlösare till min Canon nu på veckoslutet, så den borde komma snart. Hoppas jag iallafall. Fjärrutlösaren till Sonyn fick jag vänta på i flera månader, men den här borde komma lite snabbare... Sen ska jag fota massor av självporträtt!

Sena sommarkvällar
När jag tittade runt lite bland mina bildmappar i datorn igår så hittade jag en bortglömd mapp som hette Månskensgrillning. Där fanns bilder från en augustikväll när vi var och grillade hos våra småkusiner. Massor av bilder som jag helt hade glömt bort att jag hade. Tänk vilka fynd man hittar ibland! ;)


Mitt namn är Amanda Englund, jag är 19 år gammal och pluggar grafisk design vid Malmö högskola. Jag brinner för fotografering, älskar havet, inspireras av livet och fotograferar dig gärna! Läs mer....

amanda.katarina.94@gmail.com